Esittely Introduction

Vanhemmillani on ollut useita erirotuisia koiria, joita on kyllä käytetty niin näyttelyissä kuin metsälläkin. Ensimmäinen oma koirani oli 1979 syntynyt karkeakarvainen TUPUNA JA SARIsaksanseisoja "Tupuna". Tupuna sai vielä veteraaniluokissakin useita ROP - titteleitä. Tupuna voitti tuon tittelin vielä 13 vuoden ikäisenäkin. Tupuna oli erinomainen metsästyskoira paukkunoudostaan huolimatta.

Perheeseeni tuli 1982 Norjan harmaa hirvikoira "Vili", joka oli rekisteröity virallisesti veljeni omistukseen. Vili vaikutti erittäin paljon elämääni. Minä pääsääntöisesti ohjasi Viliä näyttelyissä, metsästyksessä sekä ja hirvenhaukkukokeissa. Vilillä oli lukuisia ROP-voittoja, ryhmäsijoituksia ja rodunomainen käyttökoetulos. Vili:n kanssa hämmästytimme näyttelyväkeä kilpaillessamme VILI JA SARImyöskin Junior Handler -kisoissa menestyksekkäästi. Voitin mm. Helsingin seudun piirinmestaruuden. Suomen mestaruuskisoissa sijoituin sijoille 2. ja 4. Vuonna 1987 olin edustamassa Suomea Cruftissa kansainvälisessä Junior Handler -kilpailussa.

Menestykseni myötä sain esittää näyttelyissä useita erirotuisia koiria ja opetella turkinhoitoa mm. afgaanikennelissä.Tästä varmaankin johtuu, että en vieläkään pidä vesispanielin turkin hoitoa kovin työläänä (paitsi silloin, kun koirani ovat näyttelyä edeltävänä päivänä viilettäneet papinkaurapellon poikki ja saan loppupäivän selvitellä turkkeja.... ).

Isäni ja minä hankimme 1988 Englannin setteriuroksen "Finnstar Gordonrose", jolla oli näyttelyistä useita ROP-voittoja. Eräänä vuonna Rose oli Kanakoirakerhon päänäyttelyssä BIS -veteraani. Englannin setterin jälkeen seuraavaksi rodukseni tuli koiramaailman klovni. Setterimme rakasti liikkumista metsällä ja se nouti riistaa vedestä, mutta setterimme ei rakastanut uimista tuhansien järvien maassa....ENSIMMÄINEN KOIRANÄYTTELY

Treenatessamme kentällä katselin useasti huvittuneena hauskannäköistä koiraa - tietämättä, että minulla olisi vielä jonakin päivänä itsellänikin saman rotuinen koira ja että tuo koira olisi tulevan koirani emä. Kyseessä oli irlanninvesispanieli Shannonlee Teasel, jonka Mika Niskasen kennel Starfish's oli tuonut Englannista.

Muuttaessani omaan kotiin aloin etsiä itselleni rotua, jolla olisi vielä tallessa metsästysvaistot sekä joka rakastaisi työskennellä niin vedessä kuin vaikeissakin maastoissakin ja noutaisi riistaa (setterimme vuoksi). Halusin koiran, joka luonteeltaan ja käyttöominaisuuksiltaan sopisi niin perhe- kuin harrastuskoiraksi sekä joka ei olisi koulutukseltaan ihan niin vaativa kuin esim. kanakoirat. Mietin pitkän aikaa eri rotuja, mutta päädyin aina tuohon hauskannäköiseen Irlannin vesispanieliin, jota olin huvittuneena seurannut jo useita vuosia... Minua kiehtoi käyttöominaisuuksien lisäksi rodun ulkonäkö, luonne ja erinomainen huumorintaju, joka hämmästyttää minut aina välillä - vielä tänäkin päivänä. Harkittuani asiaa kerroin Mika Niskaselle Helsingin Messukeskuksen näyttelyssä, että olisin kiinnostunut ottamaan Irlannin vesispanielin. Mikalla olikin jo suunnitelmissa erittäin mielenkiintoinen pentue.

Odotettua aikani sain kovan onnen pentueesta ensimmäisen Irlannin vesispanielini Kans & Pohj (FIN & DK & N) MVA, FIN V-96 Starfish's Always Wet "Cindy".Vaikkakin mennessämmeSARI JA CINDY ensimmäisen kerran metsälle (olimme tuolloin tulossa suoraan Turun kansainvälisestä näyttelystä), miehet meinasivat kuolla nauruun saapuessani rottahäntäisen "Puudelini" kanssa metsälle. Metsämiesten hymyt hyytyivät Cindyn voittaessa työskentelyllään heidän luottamuksensa. Tämä koira teki suuren työn kouluttaessaan mm. erinomaisella luonteellaan ja huumorintajullaan minut irlantilaisille tavoille.

Neljä vuotta myöhemmin eli 1997 meille tuli seuraava koira.NEKKU
INT & FIN & S & N & DK & PL & EST CH, Est W-99,BaltW-00, PL W-00, PLSG-00, EUW-00, KHBW-01 Starfish's First Lady "Nekku".

Reilu puoli vuotta Nekun tulon jälkeen Cindy kuoli 1998 munuaisten vajaatoimintaan. Cindy oli sairastuessaan vain 5 vuotta vanha. Nekku kilpailee näyttelyiden lisäksi myös useissa muissa lajeissa. Nämä lajit ja tulokset näet parhaiten Nekun omilta sivuilta. Tällä hetkellä rottahäntäiset rastatukkamme ovat hurmanneet puoli sukua sekä lukuisia tuttuja ja tuntemattomia henkilöitä ympäri maailmaa.

Vuoden 2002 aloitimme Nekun astutuksella. Lisätietoja löydät pentuesivuilta.

© CurlyCo kennel / Sari Vottonen